• 13 listopada 2018
  • 10:00

PROGRAM KONFERENCJI

9.30 – 10.00 Rejestracja uczestników

10.00 – Rozpoczęcie konferencji – dyrektor CKZiU w Strzałkowie  Władysław Pietras

10.0510.20 Zapoznanie z regionem Powiatu Słupeckiego – Starosta Mariusz Roga i Apulii – Pani Barbara Bielan

10.20 – 10.30 Praktyki zawodowe dla kwalifikacji T.04 we współpracy z Cultura e Dintorni i Eccelsa Intituto Alta Formazione Del Gusto Alimentare Włochy – koordynator Pan Marcin Górski i uczennice CKZiU Strzałkowo

  10.30 – 11.00 

– wystąpienie przedstawiciela z Cultura e Dintorni Pani Barbary Bielan:

– przedstawienie oferty współpracy

– praktyki dla uczniów szkół zawodowych

– edukacja dorosłych

– prezentacja Włoskiej Akademii Mistrzów Kucharzy i Cukierników Ecelsa Intituto Alta Formazione Del Gusto Alimentare przez Dyrektora Pana Nicola Chielli

11.00 – 12.10

– wykład i warsztaty

  1. „Mobilności zagraniczne nauczycieli w ramach programu Erasmus Plus”
  2. „Potwierdzenie zdobytych umiejętności i kwalifikacji – dokument Europass Mobilność” – Pani Agnieszka Dobrowolska Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji w Warszawie

12.10 – 12.20

Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolski – Pan Mateusz Sieradzki  Urząd Marszałkowski w Poznaniu

12.20 – 13.00

Przerwa kawowa  – konsultacje, wymiana poglądów i doświadczeń

13.00 – 14.50

Pokaz cukierniczy w wykonaniu mistrza włoskiego cukiernictwa Giuzeppe Russi

15.00 Zakończenie i podsumowanie spotkania