- 13 listopada 2018
- 10:00
PROGRAM KONFERENCJI
9.30 – 10.00 Rejestracja uczestników
10.00 – Rozpoczęcie konferencji – dyrektor CKZiU w Strzałkowie Władysław Pietras
10.05 – 10.20 Zapoznanie z regionem Powiatu Słupeckiego – Starosta Mariusz Roga i Apulii – Pani Barbara Bielan
10.20 – 10.30 Praktyki zawodowe dla kwalifikacji T.04 we współpracy z Cultura e Dintorni i Eccelsa Intituto Alta Formazione Del Gusto Alimentare Włochy – koordynator Pan Marcin Górski i uczennice CKZiU Strzałkowo
10.30 – 11.00
– wystąpienie przedstawiciela z Cultura e Dintorni Pani Barbary Bielan:
– przedstawienie oferty współpracy
– praktyki dla uczniów szkół zawodowych
– edukacja dorosłych
– prezentacja Włoskiej Akademii Mistrzów Kucharzy i Cukierników Ecelsa Intituto Alta Formazione Del Gusto Alimentare przez Dyrektora Pana Nicola Chielli
11.00 – 12.10
– wykład i warsztaty
- „Mobilności zagraniczne nauczycieli w ramach programu Erasmus Plus”
- „Potwierdzenie zdobytych umiejętności i kwalifikacji – dokument Europass Mobilność” – Pani Agnieszka Dobrowolska Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji w Warszawie
12.10 – 12.20
Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolski – Pan Mateusz Sieradzki Urząd Marszałkowski w Poznaniu
12.20 – 13.00
Przerwa kawowa – konsultacje, wymiana poglądów i doświadczeń
13.00 – 14.50
Pokaz cukierniczy w wykonaniu mistrza włoskiego cukiernictwa Giuzeppe Russi
15.00 Zakończenie i podsumowanie spotkania